38% meer cybercrime in 2015

hacker

De hoeveelheid cybercrime stijgt. Het aantal cyberaanvallen is tot nu toe in 2015 met 38% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal diefstallen van intellectueel eigendom nam met 56% toe.

Dit blijkt uit het rapport ‘Turnaround and transformation in cybersecurity’ van PwC. Voor het rapport deed PwC onderzoek onder 10.040 leidinggevenden uit 127 landen. Door de toenemende hoeveelheid cybercrime zien bedrijven zich genoodzaakt meer te investeren in beveiliging. Gemiddeld nam het beveiligingsbudget van bedrijven met 24% toe.

Populaire maatregelen

Bedrijven doen allerlei investeringen om hun digitale veiligheid te vergroten. Bedrijven investeren vooral in:

  • een risico gebaseerd beveiligingsraamwerk (81%)
  • cloud gebaseerde cybersecurity (69%)
  • formele samenwerking met andere bedrijven (65%)
  • big data analytics (62%)
  • cyberverzekeringen (59%

Daarnaast beschikt 58% van de bedrijven over een informatiebeveiligingsbeleid en heeft 54% een Chief Information Security Officer (CISO) aangesteld. 53% van de organisaties informeert werknemers daarnaast over het veilig omgaan met data. Ook beschikt 52% van de bedrijven over security richtlijnen en standaarden voor derde partijen en voert 49% threat assessments uit. 48% doet aan actieve monitoring en analyseert beveiligingsinformatie.

Lees ook
De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.