NAVO brengt cyberbeveiliging onder in Den Haag

De NAVO gaat haar activiteiten op het gebied van informatietechnologie, digitale beveiliging (cybersecurity) en raketafweer onderbrengen in Den Haag. De activiteiten worden gehuisvest op de locatie Waalsdorpervlakte, waar al langer het NAVO communicatie- en informatieagentschap (NCIA) is gevestigd. De NAVO vestigt de komende twee jaar vijftig tot honderd medewerkers in het pand van de NCIA.

Meerdere belangrijke internationale organisaties op het gebied van veiligheid zijn al in Den Haag actief. Ook zijn in Den Haag een groeiend aantal bedrijven gevestigd die zijn gespecialiseerd in cybersecurity. De keuze van de NAVO om zijn cybersecurity-activiteiten in Den Haag onder te brengen sluit hier goed op aan.

Beveiligingsbedrijven en -instellingen

Haagse regio een groot aantal internationale instellingen en innovatieve bedrijven die actief zijn in het veiligheidsdomein zoals Europol, TNO, Siemens en Fox-IT. Zij werken samen aan unieke veiligheidsoplossingen in The Hague Security Delta (HSD), het grootste veiligheidscluster in Europa. De cyberdienst van de NAVO sluit hier naadloos op aan", zegt burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag.

Aanstaande maandag en dinsdag wordt in Den Haag de Nucleair Security Summit (NSS) gehouden. De stad grijpt de top aan om Den Haag op de kaart te zetten als internationale stad van vrede en recht, waar veiligheid onlosmakelijk mee verbonden is.

Lees ook
Hybride werken: geef medewerkers de juiste verbinding en houd ze aan boord

Hybride werken: geef medewerkers de juiste verbinding en houd ze aan boord

Dikke kans dat je deze blog post niet op kantoor leest. Hybride werken is een blijvertje. Kortgeleden presenteerden tech-analisten van CCS Insights een onderzoek over wat personeel vindt van thuiswerken, over de toekomst van hybride werkplekken en over de gevolgen voor bedrijven die zich hier niet op voorbereiden. Het is zorgelijk dat sommige bedr1

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.

Waarom heb ik een Microsoft Office 365 Back-up nodig?

Mocht je het nog niet weten, Microsoft is niet verantwoordelijk voor het beschermen van de gegevens die jij binnen Microsoft Office 365 bewaart.