NAVO brengt cyberbeveiliging onder in Den Haag

De NAVO gaat haar activiteiten op het gebied van informatietechnologie, digitale beveiliging (cybersecurity) en raketafweer onderbrengen in Den Haag. De activiteiten worden gehuisvest op de locatie Waalsdorpervlakte, waar al langer het NAVO communicatie- en informatieagentschap (NCIA) is gevestigd. De NAVO vestigt de komende twee jaar vijftig tot honderd medewerkers in het pand van de NCIA.

Meerdere belangrijke internationale organisaties op het gebied van veiligheid zijn al in Den Haag actief. Ook zijn in Den Haag een groeiend aantal bedrijven gevestigd die zijn gespecialiseerd in cybersecurity. De keuze van de NAVO om zijn cybersecurity-activiteiten in Den Haag onder te brengen sluit hier goed op aan.

Beveiligingsbedrijven en -instellingen

Haagse regio een groot aantal internationale instellingen en innovatieve bedrijven die actief zijn in het veiligheidsdomein zoals Europol, TNO, Siemens en Fox-IT. Zij werken samen aan unieke veiligheidsoplossingen in The Hague Security Delta (HSD), het grootste veiligheidscluster in Europa. De cyberdienst van de NAVO sluit hier naadloos op aan", zegt burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag.

Aanstaande maandag en dinsdag wordt in Den Haag de Nucleair Security Summit (NSS) gehouden. De stad grijpt de top aan om Den Haag op de kaart te zetten als internationale stad van vrede en recht, waar veiligheid onlosmakelijk mee verbonden is.

Lees ook
Herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 gepubliceerd

Herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 gepubliceerd

De herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 'Informatietechnologie - Beveiligingstechnieken - Praktijkrichtlijn met beheersmaatregelen op het gebied van informatiebeveiliging’ is gepubliceerd. De norm is ontwikkeld voor organisaties van elk type en elke omvang om zaken als afpersing, diefstal van gegevens en uitval van ICT-diensten te voorkomen.

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

Acht stappen voor slim en veilig gebruik van de cloud

Acht stappen voor slim en veilig gebruik van de cloud

Bijna alle bedrijven gebruiken in minder of meerdere maten cloudoplossingen. Dat moet ook wel, want wil je concurrerend blijven in deze snel veranderende wereld, heb je twee dingen nodig: snelheid en flexibiliteit. En dat is precies wat cloudinfrastructuren en -diensten bieden.