Waarom heb ik een Microsoft Office 365 Back-up nodig?

Barber_Real_Solutions

 

Mocht je het nog niet weten, Microsoft is niet verantwoordelijk voor het beschermen van de gegevens die jij binnen Microsoft Office 365 bewaart.

Dit betekent dat gegevens gemakkelijk verloren kunnen gaan door hackers die gebruik maken van bijvoorbeeld malware-encryptie, gebruikers met verkeerde bedoelingen, maar ook door technische storingen of rampen, waardoor kritieke gegevens verloren kunnen gaan. Omdat Microsoft verantwoordelijk wordt gehouden voor gegevensverlies tijdens een issue, met een serieuze downtime, raden zij zelf aan een service van derden te gebruiken, om een back-up van je gegevens te maken.๐Ÿ’พ๐Ÿ”

Office 365 back-up is een vorm van back-up en herstel die specifiek is voor Microsoft Office 365-gegevens. Dit type back-up wordt vervolgens onafhankelijk van Microsoft gekocht en opgeslagen en kan jouw gegevens snel en gedetailleerd herstellen. Office 365-back-up omvat doorgaans een groot aantal toepassingen, waaronder OneDrive, SharePoint, Exchange Online en Microsoft Teams. Als jouw organisatie om welke reden dan ook gegevens verliest, kunnen alle gegevens of gespecificeerde bestanden snel en eenvoudig worden hersteld. Dit geeft jouw organisatie de tools die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de gegevens beschikbaar blijven, wat er ook gebeurt.โœ…

Bij het kiezen van een back-up- en hersteloplossing voor Microsoft Office-omgeving, zijn er verschillende essentiële functies waar je echt goed op moet letten. Enkelen voorbeelden:

Geautomatiseerde back-up ๐Ÿ”

Een back-upsysteem is niet zo handig als je zelf handmatig een back-up moet maken. Geautomatiseerde back-ups maken momentopnames van alle Microsoft-applicaties, zoals OneDrive, om ervoor te zorgen dat uw gegevens regelmatig worden beschermd. Per back-up leverancier verschilt het nogal wat er beschermd wordt, check dus altijd goed welke O365 applicaties zijn gedekt!

Gemakkelijk en Snel herstellen ๐Ÿš€

Het gemakkelijk kunnen herstellen van gegevens is net zo belangrijk als het hebben van een back-up. Door ervoor te zorgen dat de oplossing een snelle hersteltijd heeft vanaf de laatste momentopname, kan jouw organisatie na een onderbreking weer aan de slag. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de oplossing alle gegevens in de momentopname kan herstellen of afzonderlijke bestanden en mappen kan leveren. Bovendien moet het wel in staat zijn om gegevens te herstellen, waarbij alle bestanden en mappen op de juiste plaats terecht komen, zodat de dingen blijven zoals ze waren.

Eenvoudig beheer โœ…

Een back-upoplossing draait altijd op de achtergrond, dus is het verstandig om deze regelmatig te controleren, evenals de gezondheid en status van de servers. Met de standaard mogelijkheid om jouw back-upoplossing eenvoudig te bekijken en te beheren, krijgt je inzicht en heb je de informatie die nodig is om netwerk- of serverwijzigingen door te voeren wanneer zich problemen voordoen.

Beveiliging en toestemming ๐Ÿ”

Als jouw organisatie nakomingsnormen zoals HIPAA of NIST moet volgen, kan een back-up- en hersteloplossing van Office 365 ervoor zorgen dat je voldoet aan vereisten zoals gegevensbehoud op lange termijn. Het is van cruciaal belang om een back-upoplossing te kiezen die aan deze nakomingsvereisten voldoet, omdat het ervoor zorgt dat de beveiliging rond jouw back-up sterk is.

Onbeperkte opslag ๐Ÿ’ฟ

Wanneer je een back-up van de Microsoft-gegevens maakt, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat er een volledige en grondige back-up van wordt gemaakt. Naarmate jouw organisatie groeit en er meer gegevens worden verzameld, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je niet zonder opslagruimte komt te zitten, waardoor je met onvolledige back-ups of hogere kosten voor die back-ups voor de hoeveelheid opgeslagen gegevens komt te zitten.

Conclusie ๐Ÿ“Š๐Ÿ’ก

Laat je altijd goed adviseren welke Back-up tool je gaat gebruiken, zodat je zeker weet dat alle applicaties waar je gebruik van maakt binnen MS Office 365 gedekt zijn! Zorg er vooral voor dat je een automatische back-up organiseert. Dit scheelt tijd en in geval van calamiteiten, kan je altijd je data weer terughalen. Binnenkort meer... Barber Brinkman sr. Business Developer bij Real Solutions Heb jij verder vragen of opmerkingen nav dit bericht? Neem gerust contact met ons op.

Meer over
Lees ook
Qualys breidt cloud platform uit met Custom Assessment and Remediation

Qualys breidt cloud platform uit met Custom Assessment and Remediation

Qualys introduceert Custom Assessment and Remediation, een oplossing die het Qualys Cloud Platform openstelt zodat securityspecialisten toegang hebben tot aangepaste scripts die zij kunnen integreren met andere Qualys-oplossingen. Dit leidt tot kortere reactietijden omdat beveiligingsteams zelf taken kunnen beheren, maatwerkapplicaties kunnen beveiligen...

Herstellen van een ransomware-aanval in vier stappen

Herstellen van een ransomware-aanval in vier stappen

Cybercriminelen zijn de afgelopen jaren steeds effectiever geworden in het timen van hun aanvallen: webwinkels tijdens Black Friday, overheidsinfrastructuren en ziekenhuizen tijdens een crisis. De opkomst van ransomware-as-a-service (RaaS) stelt cybercriminelen in staat om ransomware sneller, eenvoudiger en op grotere schaal in te zetten.

Hybride werken: geef medewerkers de juiste verbinding en houd ze aan boord

Hybride werken: geef medewerkers de juiste verbinding en houd ze aan boord

Dikke kans dat je deze blog post niet op kantoor leest. Hybride werken is een blijvertje. Kortgeleden presenteerden tech-analisten van CCS Insights een onderzoek over wat personeel vindt van thuiswerken, over de toekomst van hybride werkplekken en over de gevolgen voor bedrijven die zich hier niet op voorbereiden. Het is zorgelijk dat sommige bedrijven...