Meer ernstige kwetsbaarheden in software in 2015

In 2015 zijn wereldwijd minder kwetsbaarheden in software gerapporteerd dan in 2014. Het aantal ernstige kwetsbaarheden is echter wel gestegen.

Dit blijkt uit een analyse van het Duitse Hasso Plattner Institute (HPI). In de afgelopen twaalf maanden zijn tenminste 5.350 kwetsbaarheden in software gerapporteerd of geüpdatet. In 2014 ging het om ongeveer 7.200 kwetsbaarheden.

Meer ernstige kwetsbaarheden

Het aantal ernstige kwetsbaarheden is met 10% gestegen van 1.800 in 2014 naar ongeveer 2.000 in 2015. Het aantal kwetsbaarheden waarvan de ernst als ‘middelmatig’ kan worden geclassificeerd kwam in 2015 uit op 2.800. In 2014 lag dit aantal nog op 4.800.

HPI verzamelt in een database alle informatie die beschikbaar is over kwetsbaarheden in software. Het instituut heeft op dit moment 73.100 verschillende ‘stukjes informatie’ over kwetsbaarheden in zijn database opgeslagen. Deze hebben betrekking op bijna 180.000 softwareprogramma’s van 15.500 verschillende leveranciers.

Lees ook
Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.