Meer ernstige kwetsbaarheden in software in 2015

In 2015 zijn wereldwijd minder kwetsbaarheden in software gerapporteerd dan in 2014. Het aantal ernstige kwetsbaarheden is echter wel gestegen.

Dit blijkt uit een analyse van het Duitse Hasso Plattner Institute (HPI). In de afgelopen twaalf maanden zijn tenminste 5.350 kwetsbaarheden in software gerapporteerd of geüpdatet. In 2014 ging het om ongeveer 7.200 kwetsbaarheden.

Meer ernstige kwetsbaarheden

Het aantal ernstige kwetsbaarheden is met 10% gestegen van 1.800 in 2014 naar ongeveer 2.000 in 2015. Het aantal kwetsbaarheden waarvan de ernst als ‘middelmatig’ kan worden geclassificeerd kwam in 2015 uit op 2.800. In 2014 lag dit aantal nog op 4.800.

HPI verzamelt in een database alle informatie die beschikbaar is over kwetsbaarheden in software. Het instituut heeft op dit moment 73.100 verschillende ‘stukjes informatie’ over kwetsbaarheden in zijn database opgeslagen. Deze hebben betrekking op bijna 180.000 softwareprogramma’s van 15.500 verschillende leveranciers.

Lees ook
IGEL stelt organisaties in staat om het IGEL OS op laptops van LG en Lenovo uit te proberen

IGEL stelt organisaties in staat om het IGEL OS op laptops van LG en Lenovo uit te proberen

IGEL, de aanbieder van een beheerd besturingssysteem voor endpoints dat veilige toegang biedt tot elke digitale werkplek, gaat vandaag van start met zijn nieuwe wereldwijde promotionele campagne “Why Compromise.” In het kader hiervan biedt IGEL gekwalificeerde deelnemers een laptop (een LG Gram of Lenovo ThinkPad L14) aan waarop het IGEL OS kant-e1

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.