Meer ernstige kwetsbaarheden in software in 2015

In 2015 zijn wereldwijd minder kwetsbaarheden in software gerapporteerd dan in 2014. Het aantal ernstige kwetsbaarheden is echter wel gestegen.

Dit blijkt uit een analyse van het Duitse Hasso Plattner Institute (HPI). In de afgelopen twaalf maanden zijn tenminste 5.350 kwetsbaarheden in software gerapporteerd of geüpdatet. In 2014 ging het om ongeveer 7.200 kwetsbaarheden.

Meer ernstige kwetsbaarheden

Het aantal ernstige kwetsbaarheden is met 10% gestegen van 1.800 in 2014 naar ongeveer 2.000 in 2015. Het aantal kwetsbaarheden waarvan de ernst als ‘middelmatig’ kan worden geclassificeerd kwam in 2015 uit op 2.800. In 2014 lag dit aantal nog op 4.800.

HPI verzamelt in een database alle informatie die beschikbaar is over kwetsbaarheden in software. Het instituut heeft op dit moment 73.100 verschillende ‘stukjes informatie’ over kwetsbaarheden in zijn database opgeslagen. Deze hebben betrekking op bijna 180.000 softwareprogramma’s van 15.500 verschillende leveranciers.

Lees ook
Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Microsoft lanceert een reeks best practices voor werknemers die hun privé-apparaten op de werkvloer willen gebruiken. Het bedrijf adviseert onder andere alleen legitieme apps en software te gebruiken die afkomstig is van betrouwbare bronnen. Het meenemen van privé-apparaten naar de werkvloer, wat ook wel Bring Your Own Device (BYOD) wordt genoemd1

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP gaat McAfee LiveSafe service standaard wereldwijd als ‘pre-install’ meeleveren met nieuwe consumentenpc’s en zakelijke pc’s. McAfee LiveSafe is een ‘cross-device’ beveiligingsdienst die de data, identiteitsgegevens en alle pc’s, Macs, smartphones en tablets van gebruikers beschermt. “We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, wa1