38% meer cybercrime in 2015

hacker

De hoeveelheid cybercrime stijgt. Het aantal cyberaanvallen is tot nu toe in 2015 met 38% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal diefstallen van intellectueel eigendom nam met 56% toe.

Dit blijkt uit het rapport ‘Turnaround and transformation in cybersecurity’ van PwC. Voor het rapport deed PwC onderzoek onder 10.040 leidinggevenden uit 127 landen. Door de toenemende hoeveelheid cybercrime zien bedrijven zich genoodzaakt meer te investeren in beveiliging. Gemiddeld nam het beveiligingsbudget van bedrijven met 24% toe.

Populaire maatregelen

Bedrijven doen allerlei investeringen om hun digitale veiligheid te vergroten. Bedrijven investeren vooral in:

  • een risico gebaseerd beveiligingsraamwerk (81%)
  • cloud gebaseerde cybersecurity (69%)
  • formele samenwerking met andere bedrijven (65%)
  • big data analytics (62%)
  • cyberverzekeringen (59%

Daarnaast beschikt 58% van de bedrijven over een informatiebeveiligingsbeleid en heeft 54% een Chief Information Security Officer (CISO) aangesteld. 53% van de organisaties informeert werknemers daarnaast over het veilig omgaan met data. Ook beschikt 52% van de bedrijven over security richtlijnen en standaarden voor derde partijen en voert 49% threat assessments uit. 48% doet aan actieve monitoring en analyseert beveiligingsinformatie.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare heeft een samenwerking bekendgemaakt met Booz Allen Hamilton, om bedrijven die worden aangevallen te ondersteunen door snelle Under Attack as a Service (UAaaS) te bieden met 30-dagen Rapid Response DDoS Mitigation

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.