Voys laat klanten voor bewaarplicht opgeslagen data verwijderen

privacy

Voys, leverancier van Voice over IP (VoIP)-diensten, geeft klanten de mogelijkheid data die in het kader van de bewaarplicht is opgeslagen te verwijderen. De leverancier speelt hiermee in op het besluit van de rechter om de Nederlandse bewaarplicht van tafel te vegen.

Verschillende privacywaakhonden, telecomproviders en internetproviders hebben in een kort geding via de rechter de bewaarplicht val tafel laten vegen. Voys was één van de partijen achter dit kort geding. Verschillende grote internetproviders lieten al weten in het kader van deze uitspraak niet langer nieuwe data op te slaan. De partijen onderzoeken nog hoe zij om moeten gaan met data die al eerder is opgeslagen.

Voys gaat een stuk verder en biedt klanten nu dus de mogelijkheid een verzoek in te dienen om data die eerder over hen werd opgeslagen te verwijderen. De optie is overigens nog niet beschikbaar, maar wordt ‘binnenkort’ geïntroduceerd.

Meer over
Lees ook
Continuous data protection: een eerste vereiste voor herstel van ransomware-aanvallen

Continuous data protection: een eerste vereiste voor herstel van ransomware-aanvallen

De allereerste ransomware werd in 1989 op de wereld losgelaten. Deze luisterde naar de naam PS Cyborg en werd verspreid via floppy disks. De encryptie ervan kon eenvoudig ongedaan worden gemaakt. De makers vroegen hun slachtoffers om losgeld naar een postbus in Panama te verzenden. Het ging om 189 dollar in contanten.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.