Voys laat klanten voor bewaarplicht opgeslagen data verwijderen

privacy

Voys, leverancier van Voice over IP (VoIP)-diensten, geeft klanten de mogelijkheid data die in het kader van de bewaarplicht is opgeslagen te verwijderen. De leverancier speelt hiermee in op het besluit van de rechter om de Nederlandse bewaarplicht van tafel te vegen.

Verschillende privacywaakhonden, telecomproviders en internetproviders hebben in een kort geding via de rechter de bewaarplicht val tafel laten vegen. Voys was één van de partijen achter dit kort geding. Verschillende grote internetproviders lieten al weten in het kader van deze uitspraak niet langer nieuwe data op te slaan. De partijen onderzoeken nog hoe zij om moeten gaan met data die al eerder is opgeslagen.

Voys gaat een stuk verder en biedt klanten nu dus de mogelijkheid een verzoek in te dienen om data die eerder over hen werd opgeslagen te verwijderen. De optie is overigens nog niet beschikbaar, maar wordt ‘binnenkort’ geïntroduceerd.

Meer over
Lees ook
Secure Pro Keyboard versleutelt draadloze verbinding met computer

Secure Pro Keyboard versleutelt draadloze verbinding met computer

Wie met gevoelige documenten werkt moet goed op zijn beveiliging letten. Alleen een virusscanner installeren is niet voldoende. Een keylogger, een oplossing die de toetsaanslagen op een machine registreert, is bijvoorbeeld beschikbaar in zowel een softwarematige als hardwarematige variant. De hardwarematige variant wordt door antivirussoftware nie1

Ex-medewerker van Chinese PayPal-concurrent verkoopt 20 GB aan klantgegevens

Ex-medewerker van Chinese PayPal-concurrent verkoopt 20 GB aan klantgegevens

Een voormalig medewerker van de Chinese PayPal-concurrent Alipay heeft 20 GB aan klantgegevens doorverkocht aan e-commercebedrijven. Het zou gaan om telefoonnummers, huisadressen, e-mailadressen en aankopen van klanten van Alipay. China Daily meldt dat de ex-medewerker de klantgegevens zelf heeft gestolen bij het bedrijf. De man zou vervolgens hu1