Voys laat klanten voor bewaarplicht opgeslagen data verwijderen

privacy

Voys, leverancier van Voice over IP (VoIP)-diensten, geeft klanten de mogelijkheid data die in het kader van de bewaarplicht is opgeslagen te verwijderen. De leverancier speelt hiermee in op het besluit van de rechter om de Nederlandse bewaarplicht van tafel te vegen.

Verschillende privacywaakhonden, telecomproviders en internetproviders hebben in een kort geding via de rechter de bewaarplicht val tafel laten vegen. Voys was één van de partijen achter dit kort geding. Verschillende grote internetproviders lieten al weten in het kader van deze uitspraak niet langer nieuwe data op te slaan. De partijen onderzoeken nog hoe zij om moeten gaan met data die al eerder is opgeslagen.

Voys gaat een stuk verder en biedt klanten nu dus de mogelijkheid een verzoek in te dienen om data die eerder over hen werd opgeslagen te verwijderen. De optie is overigens nog niet beschikbaar, maar wordt ‘binnenkort’ geïntroduceerd.

Meer over
Lees ook
Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage heeft tijdens Pure//Accelerate 2023 de eerste ransomware recovery Service Level Agreement (SLA) aangekondigd die een schone storageomgeving garandeert na een aanval.

Ransomware anno 2023: alles draait om het herstel

Ransomware anno 2023: alles draait om het herstel

Het wereldwijde aantal cyberaanvallen nam vorig jaar met 38 procent toe ten opzichte van 2021. Ook de trend van ransomware wordt sluwer en lucratiever. Cybercriminaliteit zal in 2023 volgens de prognoses voor een wereldwijde schadepost van ruim acht biljoen dollar zorgen. Organisaties kunnen het zich niet permitteren dit soort serieuze dreigingen1

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.