Vijf bestuurders verlaten Kaspersky Labs

Vijf belangrijkste bestuurders van het beveiligingsbedrijf Kaspersky Labs verlaten het Russische bedrijf. Binnen Kaspersky zou onenigheid zijn ontstaan over de bedrijfsstrategie, wat de reden is voor het vertrek.

Het gaat onder andere om Steve Orenberg, hoofd van de Amerikaanse divisie van Kaspersky, en Nikolay Grebennikov, hoofd van de R&D-afdeling. Eugene Kaspersky, CEO van het beveiligingsbedrijf, zegt in een e-mail dat Orenberg en zijn team een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes van het beveiligingsbedrijf. Orenberg zou een belangrijke rol hebben gespeeld in het op de kaart zetten van Kaspersky in de Verenigde Staten.

Onenigheid

"Tijdens het evalueren van ons bedrijf en het opstellen van plannen om ons in de Verenigde Staten verder te ontwikkelen is onenigheid ontstaan over onze bedrijfsstrategie", legt de CEO van Kaspersky Labs in een e-mail uit aan persbureau Reuters. Waar deze enigheid precies over gaat is onduidelijk.

Alejandro Arango, een woordvoerder van Kaspersky, laat weten dat zowel Orenberg als Grebennikov vrijwillig bij het beveiligingsbedrijf zijn vertrokken. Er zijn dus geen gedwongen ontslagen gevallen. Ook Arango wil niets loslaten over de achtergrond van de onenigheid.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.