Vijf bestuurders verlaten Kaspersky Labs

Vijf belangrijkste bestuurders van het beveiligingsbedrijf Kaspersky Labs verlaten het Russische bedrijf. Binnen Kaspersky zou onenigheid zijn ontstaan over de bedrijfsstrategie, wat de reden is voor het vertrek.

Het gaat onder andere om Steve Orenberg, hoofd van de Amerikaanse divisie van Kaspersky, en Nikolay Grebennikov, hoofd van de R&D-afdeling. Eugene Kaspersky, CEO van het beveiligingsbedrijf, zegt in een e-mail dat Orenberg en zijn team een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes van het beveiligingsbedrijf. Orenberg zou een belangrijke rol hebben gespeeld in het op de kaart zetten van Kaspersky in de Verenigde Staten.

Onenigheid

"Tijdens het evalueren van ons bedrijf en het opstellen van plannen om ons in de Verenigde Staten verder te ontwikkelen is onenigheid ontstaan over onze bedrijfsstrategie", legt de CEO van Kaspersky Labs in een e-mail uit aan persbureau Reuters. Waar deze enigheid precies over gaat is onduidelijk.

Alejandro Arango, een woordvoerder van Kaspersky, laat weten dat zowel Orenberg als Grebennikov vrijwillig bij het beveiligingsbedrijf zijn vertrokken. Er zijn dus geen gedwongen ontslagen gevallen. Ook Arango wil niets loslaten over de achtergrond van de onenigheid.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.