Versleutelde smartphone Blackphone helpt gebruikers hun privacy te beschermen

blackphone

Een nieuwe smartphone moet gebruikers helpen hun privacy beter te beschermen. De Blackphone is een smartphone die speciaal is ontworpen om alle vormen van communicatie extra te beveiligen en versleutelen. De telefoon moet voorkomen dat gebruikers door inlichtingendiensten als de NSA kunnen worden afgeluisterd.

De Blackphone is ontwikkeld door Silent Circle en Geeksphone. Silent Circle is een bedrijf dat eerder een versleutelde maildienst heeft opgezet. De Amerikaanse overheid diende echter informatieverzoeken in bij het bedrijf waar Silent Circle niet aan wilde voldoen. Het bedrijf heeft daarom de stekker uit zijn versleutelde maildienst getrokken. Geeksphone is een Spaanse start-up die al langer Android-gebaseerde smartphones ontwikkeld.

Privacy en controle

De beveiligde smartphone wordt door de twee bedrijven beschreven als 'de eerste smartphone ter wereld die privacy en controle direct in de handen van zijn gebruikers plaatst'. Blackphone is zeker niet de eerste versleutelde smartphone. Silent Circle en Geeksphone willen het apparaat vermoedelijk onderscheiden van concurrenten door het gebruiksvriendelijke karakter van het apparaat. Het apparaat lijkt gericht te zijn op gebruikers die over relatief weinig technische kennis beschikken. Dit in tegenstelling tot veel concurrende versleutelde smartphones.

Silent Circle en Geeksphone presenteren de Blackphone vermoedelijk op de Mobile World Congress-conferentie die volgende maand in Barcelona op de planning staat. Het is onduidelijk wanneer het apparaat beschikbaar zal zijn voor klanten.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.