Twitter waarschuwt gebruikers voor staatshackers

Verschillende Twitter-gebruikers zijn door Twitter gewaarschuwd voor staatshackers. Deze aanvallers zouden uit zijn op e-mailadressen, IP-adressen en/of telefoonnummers van slachtoffers.

Slechts een kleine groep Twitter-gebruikers heeft de boodschap ontvangen. De non-profit organisatie Coldhak uit het Canadese Winnipeg is één van deze gebruikers. Coldhak heeft de boodschap die het ontving van Twitter online gezet.

Waarschuwing

De waarschuwing luidt als volgt:

“Als voorzorgsmaatregel waarschuwen wij u dat uw Twitter-account onderdeel is van een kleine groep accounts die mogelijk doelwit zijn geworden van staatsaanvallers. We denken dat deze hackers (die mogelijk verbonden zijn aan een overheid) proberen informatie in handen te krijgen zoals e-mailadressen, IP-adressen en/of telefoonnummers.

Op dit moment hebben we geen bewijs dat zij uw accountinformatie hebben bemachtigd, maar we onderzoeken deze zaak actief. We hadden graag meer informatie met u gedeeld, maar op dit moment hebben we geen extra informatie die kunnen verstrekken.

Het is mogelijk dat uw account niet het bedoelde doelwit was van de verdachte activiteit, maar we willen u hierover zo snel mogelijk op de hoogte stellen. We erkennen dat dit een grote zorg kan zijn indien u ervoor kiest onder een pseudoniem te Tweeten. Voor tips over het beschermen van uw online identiteit kunt u het Tor Project (https://www.torproject.org/) of EFF’s ‘Protecting Yourself on Social Networks’ (https://ssd.eff.org/en/module/protecting-yourself-social-networks) bezoeken.”

Facebook

Twitter is niet het eerste sociale netwerk dat aan de bel trekt over staatshackers. Eerder kondigde Facebook al aan gebruikers die mogelijk doelwit zijn van staatshackers hiervoor te gaan waarschuwen. Facebook adviseert deze gebruikers hun account te beveiligen met tweestapsverificatie.

Meer over
Lees ook
Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Onderzoekers van Proofpoint hebben een groep cybercriminelen ontdekt genaamd TA473, ook wel bekend als Winter Vivern. Deze groep richt zich op militaire, overheids- en diplomatieke bedrijven in Europa die betrokken zijn bij de Russisch-Oekraïense oorlog. Ze maken gebruik van een kwetsbaarheid in Zimbra software om ongepatchte webmail portals te vi1

Proofpoint: Russische hackers richten zich op ambtenaren en CEO's met pro-Russische propaganda

Proofpoint: Russische hackers richten zich op ambtenaren en CEO's met pro-Russische propaganda

Uit recent onderzoek van Proofpoint blijkt dat pro-Russische propaganda wordt gebruikt om negatieve politieke berichten te creëren over mensen die zich het afgelopen jaar hebben uitgesproken tegen de Russische president Vladimir Poetin. Deze berichten zijn echter ook gericht tegen mensen die zich hebben verzet tegen de invasie van Rusland in Oekra1