Start-up Sentinel Labs haalt 12 miljoen dollar op bij investeerders

Het Israëlische beveiligingsbedrijf Sentinel Labs heeft in een financieringsronde 12 miljoen dollar opgehaald. De start-up ontwikkelt real-time technologie die ingrijpt zodra een verdacht bestand of proces toegang probeert te krijgen tot werkstations, mobiele apparaten en servers.

De technologie van Sentinel Labs is innovatief. De start-up zoekt niet zo zeer naar bekende verdachte bestanden, maar juist naar verdacht gedrag van bestanden en processen. Door real-time de activiteiten van alle bestanden en processen te monitoren kan de start-up cyberaanvallen in een vroeg stadium detecteren en stoppen.

Onbekende aanvallen

De werkwijze heeft niet alleen als voordeel dat aanvallen in een zeer vroeg stadium worden ontdekt. De technologie is ook in staat nieuwe aanvallen te ontdekken die nog niet worden herkent door traditionele anti-virusoplossingen.

Het bedrijf heeft Westly Group als nieuwe investeerder aangetrokken. Daarnaast leggen ook de bestaande investeerders Tiger Global, Accel Partners, Data Collective (DCVC) en Granite Hill Capital Partners legde opnieuw geld in.

Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1