Spotify reset wachtwoorden van gebruikers

De muziekstreamingdienst Spotify heeft de wachtwoorden van verschillende gebruikers uit voorzorg gereset. Het gaat om gebruikers die op Spotify een wachtwoord gebruiken dat tijdens datalekken op andere websites is uitgelekt.

Meerdere Spotify gebruikers melden op Twitter van Spotify een e-mail te hebben ontvangen waarin zij op de hoogte worden gesteld van de maatregel. Het zou gaan om een preventieve maatregel, die uitsluitend bedoeld is om misbruik van wachtwoorden die bij andere diensten zijn buitgemaakt tegen te gaan. Spotify benadrukt in de e-mail niet gehackt te zijn en dat de data van klanten veilig zijn.

Spotify wil niet zeggen waarom het bedrijf juist nu beslist de wachtwoorden van klanten te resetten en welk datalek hiervoor de directe aanleiding was. Deze week lekte echter accountgegevens van 60 miljoen Dropbox gebruikers uit op internet. Deze gegevens zouden afkomstig zijn uit 2012 en dus flink verouderd zijn. Veel gebruikers veranderen hun wachtwoorden echter zelden tot nooit, waardoor ook deze verouderde data beveiligingsrisico’s kan opleveren.

Lees ook
Ook multi-factorauthenticatie kan worden gehackt

Ook multi-factorauthenticatie kan worden gehackt

Het is een feit: multi-factor authenticatie (MFA)-oplossingen die een wachtwoord als primaire authenticatiefactor gebruiken zijn onveilig. Er zijn namelijk verschillende manieren om deze oplossingen te omzeilen, en cybercriminelen kennen die als hun broekzak. Het probleem met wachtwoorden is dat ze inherent onveilig zijn.

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1