Spotify reset wachtwoorden van gebruikers

De muziekstreamingdienst Spotify heeft de wachtwoorden van verschillende gebruikers uit voorzorg gereset. Het gaat om gebruikers die op Spotify een wachtwoord gebruiken dat tijdens datalekken op andere websites is uitgelekt.

Meerdere Spotify gebruikers melden op Twitter van Spotify een e-mail te hebben ontvangen waarin zij op de hoogte worden gesteld van de maatregel. Het zou gaan om een preventieve maatregel, die uitsluitend bedoeld is om misbruik van wachtwoorden die bij andere diensten zijn buitgemaakt tegen te gaan. Spotify benadrukt in de e-mail niet gehackt te zijn en dat de data van klanten veilig zijn.

Spotify wil niet zeggen waarom het bedrijf juist nu beslist de wachtwoorden van klanten te resetten en welk datalek hiervoor de directe aanleiding was. Deze week lekte echter accountgegevens van 60 miljoen Dropbox gebruikers uit op internet. Deze gegevens zouden afkomstig zijn uit 2012 en dus flink verouderd zijn. Veel gebruikers veranderen hun wachtwoorden echter zelden tot nooit, waardoor ook deze verouderde data beveiligingsrisico’s kan opleveren.

Lees ook
Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1

Senhasegura introduceert MySafe voor het beheren van persoonlijke wachtwoorden

Senhasegura introduceert MySafe voor het beheren van persoonlijke wachtwoorden

Senhasegura, leverancier van de gelijknamige, bekroonde privileged access management (PAM) oplossing, introduceert een nieuwe oplossing die de IT-beveiliging verbetert in de persoonlijke sfeer: MySafe.