Senhasegura introduceert MySafe voor het beheren van persoonlijke wachtwoorden

092722 Senhasegura introduces MySafe_image

 

 

Senhasegura, leverancier van de gelijknamige, bekroonde privileged access management (PAM) oplossing, introduceert een nieuwe oplossing die de IT-beveiliging verbetert in de persoonlijke sfeer: MySafe.

De beveiliging van de persoonlijke wachtwoorden van medewerkers zou een essentieel onderdeel moeten zijn van de algemene informatiebeveiliging. Toch herhalen gebruikers nog altijd wachtwoorden voor meer dan één login. Ook geboortedata, persoonsnamen en reeksen zoals 123456 blijven populair. Helaas blijken initiatieven om mensen bewust te maken van de risico’s voor de digitale veiligheid veelal vruchteloos. Volgens het Verizon Data Breach Investigations Report van 2022 zat diefstal van inloggegevens achter 82% van de cyberaanvallen van vorig jaar.

Het nieuwe Senhasegura MySafe voorkomt dat cybercriminelen toegang krijgen tot de bedrijfssystemen door bijvoorbeeld het persoonlijke wachtwoord te gebruiken van een werknemer. Een ander risico ontstaat wanneer teamleden een wachtwoord delen om toegang te krijgen tot hun gezamenlijke serviceomgeving. MySafe maakt dit veilig mogelijk via internet of persoonlijke apparaten. Alle beheerde wachtwoorden worden namelijk versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk via Senhasegura MySafe. De oplossing fungeert daarbij als een referentiesysteem, maar ook als een authenticatiefactor en een traceerbaarheidsradar voor IT-beveiligingsteams.

De belangrijkste voordelen van Senhasegura MySafe:

  • Encryptie - Alle beheerde wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen, zodat ze alleen toegankelijk zijn via Senhasegura MySafe.
  • Wachtwoord delen – De oplossing maakt het delen van wachtwoorden mogelijk tussen gebruikers via internet of smartphone.
  • Automatische invullen van wachtwoorden - Wachtwoorden worden automatisch ingevuld op websites of gewoon op verzoek worden gecontroleerd.
  • Traceerbaarheid – De oplossing controleert met welk wachtwoord mensen toegang hadden, zodat beheerders weten welke wachtwoorden ze mogelijk moeten veranderen nadat iemand het bedrijf verlaat.
  • Maximale beveiliging - Senhasegura MySafe is beveiligd door sterke encryptiemethoden en multifactorauthenticatie.

Marcus Scharra, CEO van Senhasegura: "Het gebruik van wachtwoorden is nog steeds een van de veiligste methoden voor de authenticatie van gebruikers. Tegelijkertijd vormen ze een groot risico voor de IT-beveiliging wanneer ze verkeerd worden gebruikt of te gemakkelijk te achterhalen zijn. Senhasegura MySafe helpt gebruikers bij het opslaan en beheren van wachtwoorden om een maximaal beveiligingsniveau te bereiken.”

Bezoek voor meer informatie de website van DCC Nederland, dat Senhasegura vertegenwoordigt in de Benelux, of de website van Senhasegura: MySafe.

Lees ook
Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium, marktleider voor Converged Endpoint Management (XEM), kondigde op de jaarlijkse Converge conferentie de roadmap aan voor een Autonomous Endpoint Management (AEM) platform.

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet maakt bekend dat het zijn zakelijke focus heeft aangescherpt. Het gaat prioriteit toekennen aan snelgroeiende en gedifferentieerde markten. Vanaf vandaag worden de research & development (R&D)- en go-to-market (GTM)-strategie van Fortinet ingericht rond drie kernmarkten: Secure Networking, Universal SASE en Security Operations.

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.