Security topman van Google hoopt dat al het internetverkeer wordt versleuteld

encryptie

Hopelijk is al het internetverkeer in de toekomst versleuteld. Dit stelt Gerhard Eschelbeck, de nieuwe security topman van Google. Het versleutelen van internetverkeer voorkomt dat onbevoegden de data kunnen onderscheppen en uitlezen.

Eschelbeck doet zijn uitspraak in een interview met persbureau AFP. De topman trekt de vergelijking met traditionele post, die door gebruikers ook niet in een transparante envelop zou worden verstuurd. Wie e-mail onversleuteld verstuurd zou dit echter in feite wel doen.

De topman ziet ook toekomst in betere beveiliging voor gebruikersaccounts, waaronder twee-factor-authentificatie. Eschelbeck verwacht dat accounts binnen vijf jaar niet meer uitsluitend met wachtwoorden beveiligd zullen zijn.

Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.