ProtonMail haalt 200.000 dollar op in slechts enkele dagen tijd

Protonmail, dat een veilige NSA-proof e-maildienst wil opzetten, is enorm populair. De start-up heeft in slechts enkele dagen tijd via crowdfunding maar liefst 200.000 dollar opgehaald. Dit is twee keer zoveel als het bedrag waar Protonmail op mikte.

De e-maildienst is bedoeld om meekijkende ogen van bijvoorbeeld inlichtingendiensten als de NSA buiten de deur te houden. ProtonMail is daarom beveiligd met end-to-end-encryption. Hierbij blijven e-mailberichten versleuteld vanaf de machine van de verzenden tot op de machine van de ontvanger. Alleen de verzender of ontvanger van een bericht zijn dus in staat deze te ontsleutelen. De encryptie wordt standaard uitgevoerd, zodat ieder verzonden e-mailbericht beveiligd is.

ProtonMail kan mails niet inzien

Om zeker te stellen dat ProtonMail nooit door een inlichtingendienst kan worden gedwongen inzage te geven in versleuteld e-mailverkeer is de dienst zo ingericht dat de beheerders geen mogelijkheid hebben de encryptie te kraken. Ook met een rechterlijk bevel is ProtonMail dus niet in staat specifieke e-mailberichten te verstrekken. De servers staan daarnaast in Zwitserland.

Gebruikers kunnen bij ProtonMail een gratis account aanmaken om veilig te kunnen e-mailen. Het is ook mogelijk een betaald account te nemen, dat is voorzien van 1GB aan opslagruimte. Daarnaast krijgen betaalde gebruikers eerder toegang tot nieuwe features dan gratis gebruikers.

Crowdfundingproject

Het crowdfundingproject rond ProtonMail loopt overigens nog bijna een maand. Het is dan ook goed mogelijk dat het opgehaalde bedrag de komende tijd blijft oplopen.

Lees ook
Eurofiber lanceert de nieuwste encryptietechniek

Eurofiber lanceert de nieuwste encryptietechniek

Eurofiber biedt zijn klanten WDM Encrypted aan. Deze encryptietechniek zorgt ervoor dat data tijdens het transport over glasvezel niet afgetapt kan worden. De bekendmaking vond plaats op de InfoSecurity beurs in Utrecht. De Cybersecuritymonitor 2018 van het CBS laat zien dat grote organisaties bovengemiddeld vaak getroffen worden door cyberaanvall1

15,5% van de .nl-websites is voorzien van SSL-certificaat

15,5% van de .nl-websites is voorzien van SSL-certificaat

15,5% van de unieke websites op het topleveldomein .nl is voorzien van een SSL-certificaat. In totaal gaat het om 500.000 Nederlandse websites. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Het topleveldomein .nl telt in totaal 3,6 miljoen unieke websites. In 757.000 van de gevallen gaat het om een zakelijke we1

Nieuwe ransomware vernietigt backups om herstel te bemoeilijken

Nieuwe ransomware vernietigt backups om herstel te bemoeilijken

Een nieuwe vorm van ransomware genaamd Zenis versleutelt niet alleen data op getroffen systemen, maar probeert ook gericht backups van slachtoffers te vernietigen. De ransomware heeft al meerdere slachtoffers gemaakt. Zenis is ontdekt door MalwareHunterTeam, dat de ransomware samen met Bleeping Computer heeft geanalyseerd. MalwareHunterTeam heeft1