PayPal gaat betalingsverkeer vanaf iPhones laten autoriseren met vingerafdruk

apple-touchid

PayPal wil betalingsverkeer van de iPhone en iPad gaan beveiligen met behulp van vingerafdrukken. Het bedrijf wil hiervoor de vingerafdrukscanner Touch ID gaan gebruiken, die in de iPhone 5S is ingebouwd.

Dit hebben PayPal-medewerkers op Apple's developers conferentie WWDC gemeld (via Forbes). Apple introduceerde vorige week iOS 8, de opvolger van het huidige besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Het technologiebedrijf maakt hierbij gelijk bekend dat ontwikkelaars de beschikking krijgen over een API die hen in staat stelt de vingerafdrukscanner Touch ID te gebruiken in apps.

PayPal wil deze API gaan inzetten om gebruikers de mogelijkheid te geven betalingen via zijn mobiele app met een vingerafdruk te autoriseren. Dit moet het betalen via de app een stuk sneller en gebruiksvriendelijker maken. Vreemd is de stap overigens niet, aangezien PayPal sinds het voorjaar van 2014 ook ondersteuning biedt voor de vingerafdrukscanner in de Galaxy S5.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.