PayPal gaat betalingsverkeer vanaf iPhones laten autoriseren met vingerafdruk

apple-touchid

PayPal wil betalingsverkeer van de iPhone en iPad gaan beveiligen met behulp van vingerafdrukken. Het bedrijf wil hiervoor de vingerafdrukscanner Touch ID gaan gebruiken, die in de iPhone 5S is ingebouwd.

Dit hebben PayPal-medewerkers op Apple's developers conferentie WWDC gemeld (via Forbes). Apple introduceerde vorige week iOS 8, de opvolger van het huidige besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Het technologiebedrijf maakt hierbij gelijk bekend dat ontwikkelaars de beschikking krijgen over een API die hen in staat stelt de vingerafdrukscanner Touch ID te gebruiken in apps.

PayPal wil deze API gaan inzetten om gebruikers de mogelijkheid te geven betalingen via zijn mobiele app met een vingerafdruk te autoriseren. Dit moet het betalen via de app een stuk sneller en gebruiksvriendelijker maken. Vreemd is de stap overigens niet, aangezien PayPal sinds het voorjaar van 2014 ook ondersteuning biedt voor de vingerafdrukscanner in de Galaxy S5.

Lees ook
CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1