PayPal gaat betalingsverkeer vanaf iPhones laten autoriseren met vingerafdruk

apple-touchid

PayPal wil betalingsverkeer van de iPhone en iPad gaan beveiligen met behulp van vingerafdrukken. Het bedrijf wil hiervoor de vingerafdrukscanner Touch ID gaan gebruiken, die in de iPhone 5S is ingebouwd.

Dit hebben PayPal-medewerkers op Apple's developers conferentie WWDC gemeld (via Forbes). Apple introduceerde vorige week iOS 8, de opvolger van het huidige besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Het technologiebedrijf maakt hierbij gelijk bekend dat ontwikkelaars de beschikking krijgen over een API die hen in staat stelt de vingerafdrukscanner Touch ID te gebruiken in apps.

PayPal wil deze API gaan inzetten om gebruikers de mogelijkheid te geven betalingen via zijn mobiele app met een vingerafdruk te autoriseren. Dit moet het betalen via de app een stuk sneller en gebruiksvriendelijker maken. Vreemd is de stap overigens niet, aangezien PayPal sinds het voorjaar van 2014 ook ondersteuning biedt voor de vingerafdrukscanner in de Galaxy S5.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.