Onderzoek: IoT volgende prioriteit ransomware

symantec

Onderzoek van Symantec laat zien waarom Internet of Things waarschijnlijk de volgende prioriteit wordt van ransomware.

De whitepaper en blog beschrijven de evolutie van ransomware, waaronder ook de technische vooruitgang en de psychologische impact op slachtoffers. De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • De top zes landen, beïnvloedt door ransomware in 2015, zijn de Verenigde Staten, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Rusland. Nederland staat op nummer 10 in de lijst.
  • Het gemiddelde bedrag aan losgeld bedraagt 300 US Dollar. De favoriete betaalmethode voor locker ransomware zijn betaalvouchers en voor crypto ransomware zijn dit bitcoins.
  • 89 procent van de ontwikkelde ransomware richt zich op pc's die draaien op Windows. Dit zal veranderen aangezien PC-verkopen dalen en consumenten en bedrijven steeds meer afhankelijk worden van verbonden apparaten.
  • Symantec demonstreerde op Black Hat ransomware op een smartwatch. In de toekomst kunnen we ransomware verwachten in nieuwe categorieën apparaten, waaronder koelkasten, televisies en camera's.
 
Lees ook
Cybersecuritymonitor 2022 namens Digital Trust Center

Cybersecuritymonitor 2022 namens Digital Trust Center

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het zesde jaar op rij de Cybersecuritymonitor uitgebracht. Deze publicatie wordt mede op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gemaakt. Dit rapport geeft inzicht in de actuele stand van zaken rond de cyberweerbaarheid van bedrijven en huishoudens in Nederland.

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op bedrijfsdoelstellingen zien omzetgroei

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op bedrijfsdoelstellingen zien omzetgroei

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op hun bedrijfsdoelstellingen kunnen aanzienlijk besparen op de kosten van cyberaanvallen en tegelijkertijd hun omzetgroei verhogen en hun marktaandeel vergroten, blijkt uit nieuw onderzoek van Accenture. Dit belangrijke inzicht komt naar voren in een tijd waarin we een wereldwijde toename van cyberaanvallen w1

Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage heeft tijdens Pure//Accelerate 2023 de eerste ransomware recovery Service Level Agreement (SLA) aangekondigd die een schone storageomgeving garandeert na een aanval.