Onderzoek: IoT volgende prioriteit ransomware

symantec

Onderzoek van Symantec laat zien waarom Internet of Things waarschijnlijk de volgende prioriteit wordt van ransomware.

De whitepaper en blog beschrijven de evolutie van ransomware, waaronder ook de technische vooruitgang en de psychologische impact op slachtoffers. De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • De top zes landen, beïnvloedt door ransomware in 2015, zijn de Verenigde Staten, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Rusland. Nederland staat op nummer 10 in de lijst.
  • Het gemiddelde bedrag aan losgeld bedraagt 300 US Dollar. De favoriete betaalmethode voor locker ransomware zijn betaalvouchers en voor crypto ransomware zijn dit bitcoins.
  • 89 procent van de ontwikkelde ransomware richt zich op pc's die draaien op Windows. Dit zal veranderen aangezien PC-verkopen dalen en consumenten en bedrijven steeds meer afhankelijk worden van verbonden apparaten.
  • Symantec demonstreerde op Black Hat ransomware op een smartwatch. In de toekomst kunnen we ransomware verwachten in nieuwe categorieën apparaten, waaronder koelkasten, televisies en camera's.
 
Lees ook
'Concrete cyberdreigingen hebben veel meer impact dan waarschuwingen'

'Concrete cyberdreigingen hebben veel meer impact dan waarschuwingen'

Directe dreigingen hebben een aanzienlijk grotere impact op gebruikers dan andere tactieken zoals waarschuwingen over kwetsbaarheden. Door tactieken van cybercriminelen te hanteren kunnen beveiligingsonderzoekers gebruikers dan ook laten schrikken en hen via deze weg motiveren hun beveiliging te verbeteren. Concrete bedreigingen hebben dus meer im1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1