Onderzoek: IoT volgende prioriteit ransomware

symantec

Onderzoek van Symantec laat zien waarom Internet of Things waarschijnlijk de volgende prioriteit wordt van ransomware.

De whitepaper en blog beschrijven de evolutie van ransomware, waaronder ook de technische vooruitgang en de psychologische impact op slachtoffers. De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • De top zes landen, beïnvloedt door ransomware in 2015, zijn de Verenigde Staten, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Rusland. Nederland staat op nummer 10 in de lijst.
  • Het gemiddelde bedrag aan losgeld bedraagt 300 US Dollar. De favoriete betaalmethode voor locker ransomware zijn betaalvouchers en voor crypto ransomware zijn dit bitcoins.
  • 89 procent van de ontwikkelde ransomware richt zich op pc's die draaien op Windows. Dit zal veranderen aangezien PC-verkopen dalen en consumenten en bedrijven steeds meer afhankelijk worden van verbonden apparaten.
  • Symantec demonstreerde op Black Hat ransomware op een smartwatch. In de toekomst kunnen we ransomware verwachten in nieuwe categorieën apparaten, waaronder koelkasten, televisies en camera's.
 
Lees ook
Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business brengt het 2023 Mobile Security Index (MSI) rapport uit. Deze zesde editie van het rapport presenteert de topdreigingen voor het beveiligen van mobiele apparaten. Het MSI-rapport bevat inzichten en best practices van partners Akamai, Fortinet, Lookout, Allot, IBM, Proofpoint, Check-Point en Ivanti die organisaties ondersteunen bij1

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.

Onderzoek WatchGuard: aantal ransomwarebesmettingen neemt iets af

Onderzoek WatchGuard: aantal ransomwarebesmettingen neemt iets af

Het aantal ransomwarebesmettingen is het afgelopen kwartaal iets afgenomen, ondanks grootschalige campagnes. Maar liefst 95% van de malware vindt momenteel zijn weg naar slachtoffers via versleutelde verbindingen. Dat concludeert WatchGuard Technologies in zijn meest recente Internet Security Report (ISR).