Onderzoek: IoT volgende prioriteit ransomware

symantec

Onderzoek van Symantec laat zien waarom Internet of Things waarschijnlijk de volgende prioriteit wordt van ransomware.

De whitepaper en blog beschrijven de evolutie van ransomware, waaronder ook de technische vooruitgang en de psychologische impact op slachtoffers. De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • De top zes landen, beïnvloedt door ransomware in 2015, zijn de Verenigde Staten, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Rusland. Nederland staat op nummer 10 in de lijst.
  • Het gemiddelde bedrag aan losgeld bedraagt 300 US Dollar. De favoriete betaalmethode voor locker ransomware zijn betaalvouchers en voor crypto ransomware zijn dit bitcoins.
  • 89 procent van de ontwikkelde ransomware richt zich op pc's die draaien op Windows. Dit zal veranderen aangezien PC-verkopen dalen en consumenten en bedrijven steeds meer afhankelijk worden van verbonden apparaten.
  • Symantec demonstreerde op Black Hat ransomware op een smartwatch. In de toekomst kunnen we ransomware verwachten in nieuwe categorieën apparaten, waaronder koelkasten, televisies en camera's.
 
Lees ook
IOActive: 'Beveiliging SATCOM-terminals is zo lek als mandje'

IOActive: 'Beveiliging SATCOM-terminals is zo lek als mandje'

De beveiliging van satelliet communicatie (SATCOM) laat te wensen over. Een groep beveiligingsspecialisten van IOActive heeft een lijst samengesteld van kwetsbaarheden in de meest gebruikte Inmarsat en Iridium SATCOM-terminals. De lijst is gepubliceerd in de whitepaper 'A Wake-up Call for SATCOM Security'. "De kwetsbaarheden bestaan onder andere u1

Nieuwe stichting moet cybercrime gaan bestrijden

Nieuwe stichting moet cybercrime gaan bestrijden

De Secure Domain Foundation (SDF) is een nieuwe non-profit organisaties die cybercrime gaat identificeren en voorkomen. Het initiatief wordt gesteund door meerdere beveiligingsbedrijven, Facebook en het Amerikaanse telecombedrijf Verizon. De stichting is opgericht op beveiligingsonderzoeker Chris Davis, verantwoordelijk voor het uit de lucht halen1

Ondernemers zijn regelmatig slachtoffer van phishingaanvallen

Ondernemers zijn regelmatig slachtoffer van phishingaanvallen

Ondernemers zijn met regelmaat doelwit van cybercriminelen. Vooral phishing komt veel voor. Maar liefst 1 op de 5 ondernemers blijkt slachtoffer te zijn geworden van een phishingaanval. Dit blijkt uit onderzoek van Unizo, een Belgische ondernemersorganisatie, onder 695 ondernemers. 4 op de 10 ondervraagde ondernemers geeft aan met cybercrime te ma1