Nieuwe stichting moet cybercrime gaan bestrijden

hacker

De Secure Domain Foundation (SDF) is een nieuwe non-profit organisaties die cybercrime gaat identificeren en voorkomen. Het initiatief wordt gesteund door meerdere beveiligingsbedrijven, Facebook en het Amerikaanse telecombedrijf Verizon.

De stichting is opgericht op beveiligingsonderzoeker Chris Davis, verantwoordelijk voor het uit de lucht halen van het Mariposa-botnet, en Norm Ritchie, één van de zeven ICANN-leden die de sleutel heeft om het internet letterlijk opnieuw op te starten. Dit kan noodzakelijk zijn om de beschikbaarheid van internet na een grootschalige cyberaanval te herstellen.

Cybercrime bestrijden

SDF is opgericht om een halt toe te roepen aan cybercrime. De stichting gaat actief helpen bij de bestrijding en preventie van cybercriminaliteit. De stichting stelt tools, onderzoek en informatie die dit mogelijk moet maken gratis beschikbaar.

De tools zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor registrars en Top Level Domain-operators, maar worden de komende maanden ook beschikbaar gesteld aan partijen die de internetinfrastructuurbeheren. Denk hierbij aan hostingproviders, opsporingsinstanties en Computer Emergency Response Teams (CERT's) van bedrijven.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.