Nieuwe e-maildienst is beveiligd met twee verschillende wachtwoorden

Wetenschappers van Harvard, het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en het Europese onderzoekslaboratorium CERN hebben een nieuwe zwaar beveiligde e-maildienst ontwikkeld. Gebruikers moeten twee wachtwoorden invoeren om in te kunnen loggen. Daarnaast wordt alle data ten allen tijde versleuteld opgeslagen.

Met ProtonMail willen de wetenschappers encryptie en privacy mainstream-onderwerpen maken. De e-maildienst is dan ook zo opgezet dat iedereen deze kan gebruiken, ook zonder technische kennis. Alle beveiligingsmaatregelen worden dan ook achter de schermen geregeld, zonder dat de gebruikers hier zelf iets voor hoeft te doen.

Twee wachtwoorden

De nadruk ligt bij ProtonMail naast gebruiksvriendelijkheid uiteraard op beveiliging. Alle data wordt daarom altijd versleuteld opgeslagen op servers in Zwitserland. Het bedrijf waar deze servers staan heeft geen toegang tot encryptiesleutels. Zelfs als het bedrijf dus wordt gedwongen toegang te geven tot data kan het bedrijf de data niet ontsleutelen.

Daarnaast is het ook inloggen zwaar beveiligd. Gebruikers moeten twee wachtwoorden invoeren voordat zij toegang krijgen tot hun e-mailaccount. Het eerste wachtwoord wordt naar de servers van ProtonMail gestuurd en wordt gebruikt om in te loggen op het account. De mailbox is echter alleen op de computer van de gebruiker opgeslagen. Om deze mailbox te kunnen openen moet een tweede wachtwoord worden ingevoerd.

Lees ook
Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen, de maker van het eerste SOAR-platform (Security Orchestration, Automation and Response) dat is gebouwd op een Unified Data Layer (UDL). Het SOAR-platform van Revelstoke dient als verbindingselement tussen security en IT-oplossingen, waarbij ongelijksoortige data en -systemen met elkaar worden geïntegreerd.