Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

syncplicity-640325

 Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het ondersteunt clients voor iOS, Android en Windows.

Risico's beperken met opslagflexibiliteit

Gebaseerd op de belangrijkste pijlers van data governance, het moderniseren van de IT-infrastructuur en het versterken van de digitale werkplek, stelt Syncplicity klanten in staat het volledige eigendom van hun data te behouden. Voor de openbare cloud is Syncplicity slechts een verwerker. Ook als verwerker is Syncplicity gebonden aan dezelfde compliance- en veiligheidscontroles als de opdrachtgever verlangt. Daarnaast biedt Syncplicity tools die organisaties kunnen aanpassen voor zichtbaarheid en controle op basis van hun eigen unieke vereisten voor compliance en beveiliging.

Klanten kunnen op basis van het Active Directory-groepslidmaatschap rechten toekennen aan gebruikers voor het lezen en opslaan van documenten. Klanten kunnen hun opslag op locatie, in de publieke cloud aanpassen, een private cloud bouwen – of een combinatie selecteren die past bij hun bedrijfsbehoeften, beveiligingstoleranties en budget. Met behulp van de synchronisatie van meerdere mappen van Syncplicity kunnen klanten elke map naar de cloud synchroniseren voor realtime documentbescherming en back-up.

Met deze functionaliteit kunnen IT-teams de desktopclient installeren en de synchronisatie van verschillende gebruikersmappen afdwingen, waardoor gemakkelijke toegang tot inhoud vanaf elk apparaat mogelijk is voor het geval de computer van een werknemer uitvalt. “Onze realtime documentbescherming helpt organisaties die getroffen zijn door ransomware ook alle gebruikersbestanden te herstellen, zelfs in gevallen waarin ransomware grote aantallen gebruikers binnen hun organisatie had getroffen.”

Wat de oplossing van Syncplicity uniek maakt, is hun Storage Vault Authentication (SVA)-functie die de oplossing beschermt met het hoogste niveau van beveiligingscontrole en compliance. SVA geeft IT de controle over waar gegevens worden opgeslagen, wie er toegang toe heeft en beperkt ongeautoriseerde gegevenstoegang. Klanten hebbe een end-to-end inzicht en controle over de datastroom. Met Syncplicity kunnen gebruikers zelfs documenten beschermen die de organisatie verlaten en de toegang intrekken wanneer dat nodig is. Beheerders kunnen gegevens ook geo-fencen om te voldoen aan strikte mondiale regelgeving op het gebied van ingezetenschap of exportcontroles.

Siemens kreeg bijvoorbeeld te maken met privacy-, juridische en compliance-eisen voor meer dan 100 landen waarin zij actief zijn. Syncplicity zorgde voor de sterke privacy- en beveiligingscontroles en wettelijke kaders waarmee ze hun IT-infrastructuur konden optimaliseren en tegelijkertijd konden voldoen aan de compliance-eisen van elke regio. Siemens heeft ervoor gekozen om een private cloud op te zetten die wordt beheerd door een vertrouwde derde partij, zodat zij volledige zichtbaarheid en controle over hun infrastructuur zouden hebben. Syncplicity bood het Siemens-team een hoog niveau aan monitoring- en detectiemogelijkheden om ervoor te zorgen dat ze aan hun juridische en veiligheidsuitdagingen konden voldoen. Op dezelfde manier heeft het bedrijf ook klanten uit de gezondheidszorg geholpen, dankzij de naleving van de HIPAA- en HITECH-controles.

Syncplicity ondersteunt het huidige mobiele werken door realtime toegang tot alle documenten, bestanden en gegevens mogelijk te maken, vanaf elke locatie en elk apparaat. Syncplicity biedt een desktopapplicatie voor Windows en Mac, native mobiele apps voor iOS en Android, evenals een webgebaseerde browserervaring. Om de beveiligingsgegevens intact te houden, slaat Syncplicity alle mobiele gegevens op in de beveiligde app-container. Enterprise IT-teams kunnen op groepen gebaseerd beveiligingsbeleid instellen op basis van de vereisten van hun organisatie, gerelateerd aan intern delen met aangesloten bedrijven en extern of mobiel beleid gebaseerd op gebruikerstype en gevoeligheid van gegevens zonder de gebruikerservaring te beïnvloeden. IT-teams hebben toegang tot meer dan 30 gedetailleerde beleidsregels die op verschillende manieren kunnen worden ingesteld op basis van de rol van de gebruiker binnen het bedrijf.

Bovendien zal het nieuwe concept van PrivacyRegions van Syncplicity bedrijven in staat stellen om te blijven voldoen aan regiospecifieke gegevensbeschermings- en ingezetenschapsregels. Klanten kunnen echter naadloos bestanden delen met aangesloten bedrijven in andere regio's zonder dat de Persoonlijk Identificeerbare Informatie (PII) van hun werknemers in de regio's wordt verwerkt en opgeslagen. Syncplicity legt de lat voor de technologiearchitectuur hoger met deze nieuwe EFSS-innovatie die bedrijfscompliance garandeert zonder de productiviteit van gebruikers in de weg te staan. Voor meer informatie:


SCOS Automation BV

www.scos.nl
info@scos.nl 

Meer over
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1