Na Apple lanceren ook Google en Microsoft met kill switch in smartphones

rp_samsunggalaxys3.png

Een zogeheten 'kill switch' voor smartphones blijkt zeer effectief te zijn. Sinds de introductie van een dergelijke switch door Apple in iOS 7 is het aantal diefstallen van iPhones en iPads aanzienlijk gedaald. Dit voor Microsoft en Google reden eveneens een kill switch in hun smartphones te implementeren.

Het aantal diefstallen van iOS-apparaten is sinds de introductie van de kill switch hard gedaald. Het aantal gestolen iOS-apparaten daalde in New York met 19%, in Londen met 24% en in San Francisco met zelfs 38%. Het aantal gestolen smartphones van het merk Samsung is juist gestegen.

De Amerikaanse autoriteiten melden nu dat dit voor Google en Microsoft aanleiding is een vergelijkbare maatregel te introduceren. Bronnen van PCWorld melden dat beide bedrijven de kill switch als een default-optie willen implementeren in hun smartphones. Dit betekent dat de feature standaard aan staat en gebruikers deze dus handmatig zullen moeten uitschakelen indien zij de kill switch niet willen gebruiken.

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1