Na Apple lanceren ook Google en Microsoft met kill switch in smartphones

rp_samsunggalaxys3.png

Een zogeheten 'kill switch' voor smartphones blijkt zeer effectief te zijn. Sinds de introductie van een dergelijke switch door Apple in iOS 7 is het aantal diefstallen van iPhones en iPads aanzienlijk gedaald. Dit voor Microsoft en Google reden eveneens een kill switch in hun smartphones te implementeren.

Het aantal diefstallen van iOS-apparaten is sinds de introductie van de kill switch hard gedaald. Het aantal gestolen iOS-apparaten daalde in New York met 19%, in Londen met 24% en in San Francisco met zelfs 38%. Het aantal gestolen smartphones van het merk Samsung is juist gestegen.

De Amerikaanse autoriteiten melden nu dat dit voor Google en Microsoft aanleiding is een vergelijkbare maatregel te introduceren. Bronnen van PCWorld melden dat beide bedrijven de kill switch als een default-optie willen implementeren in hun smartphones. Dit betekent dat de feature standaard aan staat en gebruikers deze dus handmatig zullen moeten uitschakelen indien zij de kill switch niet willen gebruiken.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?