Kleine bedrijven investeren meer in informatiebeveiliging

hacker

Kleine bedrijven lijken zich steeds bewuster te worden van de noodzaak belangrijke data te beveiligen. De wereldwijde uitgaven aan content security door kleine bedrijven is in 2014 met 9,6% gestegen.

Dit blijkt uit onderzoek van Canalys. De uitgaven aan content security door kleine bedrijven is afgelopen jaar met 1% gestegen. Het segment is inmiddels goed voor een wereldwijde omzet van 2,6 miljard dollar, wat betekent dat het segment 28% uitmaakt van de totale enterprise content security markt.

Meer IT-securitybudget

Kleine bedrijven trekken over het algemeen meer budget uit voor IT-security. De ondernemers achter deze bedrijven zouden zich steeds vaker bewust zijn van de noodzaak op het gebied van security proactief maatregelen te nemen. Vaak worden deze maatregelen pas genomen nadat bedrijven met dreigingen zijn geconfronteerd. Door het grotere IT-budget is ook meer geld beschikbaar voor content security.

Allerlei dreigingen richten zich steeds vaker op kleine bedrijven. De meest voorkomende dreigingen zijn malware, phishing en spyware, terwijl ook Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen veel voorkomen.

Aanvallen op de leveranciersketen

Kleine bedrijven zijn echter ook steeds vaker doelwit van cybercriminelen die het helemaal niet op hun bedrijf gericht hebben. Hackers gebruiken kleine bedrijven in de leveranciersketen van grotere bedrijven als springplank om deze grote bedrijven aan te vallen. Deze bedrijven hebben hun IT-beveiliging doorgaans namelijk zeer goed op orde, terwijl deze bij kleine bedrijven wel eens te wensen overlaat.

Lees ook
Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling van...

9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

Vandaag is het Wereld Wachtwoord Dag en ter ere daarvan introduceren de identitymanagement-experts van Auth0 de resultaten van het eerste onderzoek uit een serie internationale enquêtes. In dit onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van Auth0 en YouGov, zijn meer dan 1.200 bedrijfsmanagers en 8.000 consumenten wereldwijd gevraagd naar hun verwachtingen...

Sectigo versterkt leiderschapspositie in websitebeveiliging met overname van SiteLock

Sectigo versterkt leiderschapspositie in websitebeveiliging met overname van SiteLock

Sectigo®, wereldwijd leverancier van oplossingen voor geautomatiseerd beheer van digitale certificaten en de beveiliging van websites, maakt bekend dat het SiteLock overneemt. Dit is een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor monitoring en beveiliging van websites. De transactie omvat tevens Patchman, een in Nederland gevestigde leverancier van...