Kleine bedrijven investeren meer in informatiebeveiliging

hacker

Kleine bedrijven lijken zich steeds bewuster te worden van de noodzaak belangrijke data te beveiligen. De wereldwijde uitgaven aan content security door kleine bedrijven is in 2014 met 9,6% gestegen.

Dit blijkt uit onderzoek van Canalys. De uitgaven aan content security door kleine bedrijven is afgelopen jaar met 1% gestegen. Het segment is inmiddels goed voor een wereldwijde omzet van 2,6 miljard dollar, wat betekent dat het segment 28% uitmaakt van de totale enterprise content security markt.

Meer IT-securitybudget

Kleine bedrijven trekken over het algemeen meer budget uit voor IT-security. De ondernemers achter deze bedrijven zouden zich steeds vaker bewust zijn van de noodzaak op het gebied van security proactief maatregelen te nemen. Vaak worden deze maatregelen pas genomen nadat bedrijven met dreigingen zijn geconfronteerd. Door het grotere IT-budget is ook meer geld beschikbaar voor content security.

Allerlei dreigingen richten zich steeds vaker op kleine bedrijven. De meest voorkomende dreigingen zijn malware, phishing en spyware, terwijl ook Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen veel voorkomen.

Aanvallen op de leveranciersketen

Kleine bedrijven zijn echter ook steeds vaker doelwit van cybercriminelen die het helemaal niet op hun bedrijf gericht hebben. Hackers gebruiken kleine bedrijven in de leveranciersketen van grotere bedrijven als springplank om deze grote bedrijven aan te vallen. Deze bedrijven hebben hun IT-beveiliging doorgaans namelijk zeer goed op orde, terwijl deze bij kleine bedrijven wel eens te wensen overlaat.

Lees ook
Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1