IS-hackers kraken 54.000 Twitter accounts

Hackers van IS hebben tienduizenden Twitter accounts gehackt. De campagne is een wraakactie op de dood van het Britse IS-lid Junaid Hussain, die in augustus om het leven kwam bij een aanval met een Amerikaanse drone.

The Hacker News meldt dat in totaal 54.000 Twitter accounts zijn gekraakt door het ‘Cyber Caliphate’. Dit is een hackersgroepering die IS steunt en is opgezet door de inmiddels overleden Junaid Hussain. De groep riep leden en volgers op Twitter-accounts te kraken om de dood van Hussain te wraken. Het merendeel van de gekraakte accounts zijn eigendom van Saudiërs.

Naast het hacken van Twitter accounts heeft de groep ook persoonlijke informatie online gepubliceerd van de hoofden van de Amerikaanse CIA, FBI en NSA. Het gaat hierbij onder andere om telefoonnummers en wachtwoorden voor online accounts van de directeuren.

Lees ook
security.txt verplicht voor overheid

security.txt verplicht voor overheid

Per 25 mei 2023 is security.txt toegevoegd aan de 'Pas toe of leg uit'-lijst van Forum Standaardisatie. Dit betekent dat Nederlandse gemeenten, provincies, rijk, waterschappen en alle uitvoeringsorganisaties verplicht zijn om deze open standaard toe te passen.

Proofpoint: Russische hackers richten zich op ambtenaren en CEO's met pro-Russische propaganda

Proofpoint: Russische hackers richten zich op ambtenaren en CEO's met pro-Russische propaganda

Uit recent onderzoek van Proofpoint blijkt dat pro-Russische propaganda wordt gebruikt om negatieve politieke berichten te creëren over mensen die zich het afgelopen jaar hebben uitgesproken tegen de Russische president Vladimir Poetin. Deze berichten zijn echter ook gericht tegen mensen die zich hebben verzet tegen de invasie van Rusland in Oekra1

Hackers maken misbruik van Microsofts verificatievinkje

Hackers maken misbruik van Microsofts verificatievinkje

Geverifieerd zijn op populaire platforms zoals Instagram, Twitter of de AppStore is het statussymbool van vandaag. Geverifieerde accounts worden eenmaal meer vertrouwd door allerlei gebruikers. Hetzelfde geldt in de bedrijfswereld met externe Microsoft geverifieerde OAuth-applicaties. Helaas hebben hackers de voordelen hiervan ook in de Microsoft-1