Investeerders willen Mt. Gox kopen

mtgox

De reputatie van Mt. Gox heeft door de grootschalige diefstal van bitcoins een flinke deuk opgelopen. Desondanks overweegt een groep Amerikaanse investeerders de bitcoin-handelaar nieuw leven in te blazen.

Dit meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen die bekend zouden zijn met de situatie. De investeerders zouden een bod op de handelsrechten van Mt. Gox hebben gedaan voor het symbolische bedrag van 1 bitcoin. Het is niet bekend wat de investeerders precies voor plannen hebben met de failliet verklaarde bitcoin-handelaar.

Aangezien Mt. Gox failliet is verklaar moet de overname eerst worden goedgekeurd door de Japanse rechtbank. Het is dus onduidelijk of Mt. Gox inderdaad een doorstart gaat maken.

Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1