‘Intel overweegt Intel Security te verkopen

Chipfabrikant Intel overweegt zijn security divisie Intel Security te verkopen. Mogelijk zijn private investeerders geïnteresseerd in het bedrijf.

Dit meldt de Financial Times op basis van bronnen met het kennis van de verkoopplannen. Intel wil niet op de geruchten reageren. De Amerikaanse chipfabrikant kreeg zijn security tak zes jaar geleden in handen na de overname van het vroegere McAfee. Het Amerikaanse IT-bedrijf betaalde toen 7,7 miljard dollar, omgerekend bijna 7 miljard euro, voor McAfee.

Intel ziet de verkoopcijfers van PC al langer teruglopen, terwijl het bedrijf juist voor ondermeer deze apparaten chips ontwikkeld. Het bedrijf kondigde daarom in april aan een reorganisatie te gaan doorvoeren waarbij 12.000 banen verloren gaan. Intel wil zich meer gaan richten op het ontwikkelen van chips voor datacenters, het Internet of Things en field-programmable gate arrays (FPGA’s).

Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.