Hackers voeren grootste DDoS-aanval ooit uit

klok

Een klant van CloudFare is dinsdag het doelwit geworden van de grootste Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval ooit. Cybercriminelen zouden de klant aanvallen met maar liefst 400 Gbps aan data.

Matthew Prince, CEO van CloudFlare, meldt op Twitter dat het om een zeer grote NTP reflectieaanval gaat. Dit is een DDoS-aanval waarmee aanvallers via het Network Time Protocol een enorme hoeveelheid data naar servers sturen. Dit protocol biedt computers doorgaans de mogelijkheid hun klok te synchroniseren.

Groter dan Spamhaus-aanvallen

De DDoS-aanval zou groter zijn dan de Spamhaus-aanvallen die we vorig jaar zagen. Aanvallers vielen de spam-bestrijder Spamhaus toen aan met de hackcampagne 'Operation Stophaus'. Deze aanvallen werden tot nu toe gezien als de grootste DDoS-aanvallen ooit.

CloudFlare wil op dit moment geen verdere technische details vrijgegeven over de nieuwe DDoS-aanval.

Lees ook
Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere het succesvol mitigeren van duizenden aanvallen als gevolg van de HTTP/2-kwetsbaarheid, een enorme toename van HTTP DDoS-verkeer en aanvallen gericht op de gaming- en gokindustrie.

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1