Hackers voeren grootste DDoS-aanval ooit uit

klok

Een klant van CloudFare is dinsdag het doelwit geworden van de grootste Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval ooit. Cybercriminelen zouden de klant aanvallen met maar liefst 400 Gbps aan data.

Matthew Prince, CEO van CloudFlare, meldt op Twitter dat het om een zeer grote NTP reflectieaanval gaat. Dit is een DDoS-aanval waarmee aanvallers via het Network Time Protocol een enorme hoeveelheid data naar servers sturen. Dit protocol biedt computers doorgaans de mogelijkheid hun klok te synchroniseren.

Groter dan Spamhaus-aanvallen

De DDoS-aanval zou groter zijn dan de Spamhaus-aanvallen die we vorig jaar zagen. Aanvallers vielen de spam-bestrijder Spamhaus toen aan met de hackcampagne 'Operation Stophaus'. Deze aanvallen werden tot nu toe gezien als de grootste DDoS-aanvallen ooit.

CloudFlare wil op dit moment geen verdere technische details vrijgegeven over de nieuwe DDoS-aanval.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.