Gratis TLS-certificaten van Let’s Encrypt vanaf 7 september beschikbaar

Let’s Encrypt gaat op 7 september van start met het verstrekken van gratis SSL-certificaten. De CA wil hiermee de uitrol van HTTPS versnellen. Vanaf 16 november kan iedereen bij Let’s Encrypt terecht.

De non-profit organisatie is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG), een organisatie die wordt gesteund door onder andere Akamai, Automatic, Cisco, IdenTrust, Mozilla en de burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF). Let’s Encrypt is een officiële Certificate Authority (CA).

Door de certificaten gratis aan te bieden wil ISRG het gebruik van TLS laagdrempeliger maken. Om het gebruik verder te stimuleren wordt gebruik gemaakt van de Automated Certificate Management Environment (ACME), waarmee certificaten automatisch geïnstalleerd, geconfigureerd en vernieuwd kunnen worden zonder tussenkomst van een beheerder.

Lees ook
Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling1

Wintervakantie in coronatijd: Kinderen zochten online vooral naar Minecraft, DIY en Donald Trump

Wintervakantie in coronatijd: Kinderen zochten online vooral naar Minecraft, DIY en Donald Trump

Nieuw onderzoek van Kaspersky Safe Kids laat zien waar kinderen tijdens de wintervakantie 2020-2021 wereldwijd het meest in geïnteresseerd waren. Ondanks hun ‘kleinere wereld’, als gevolg van de sociale beperkingen, genoten kinderen voornamelijk van YouTube (21%) en games (15%), waarbij Minecraft het populairst was.

Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

SMS gateway provider Spryng en Cryptshare, maker van versleutelde communicatie oplossingen, zijn verheugd om hun nieuwe technologische samenwerking aan te kondigen. Door de SMS-gateway te verbinden met Cryptshare zijn wachtwoorden voor versleutelde e-mails en bestanden op een gebruiksvriendelijke manier via SMS te verzenden