Gratis TLS-certificaten van Let’s Encrypt vanaf 7 september beschikbaar

Let’s Encrypt gaat op 7 september van start met het verstrekken van gratis SSL-certificaten. De CA wil hiermee de uitrol van HTTPS versnellen. Vanaf 16 november kan iedereen bij Let’s Encrypt terecht.

De non-profit organisatie is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG), een organisatie die wordt gesteund door onder andere Akamai, Automatic, Cisco, IdenTrust, Mozilla en de burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF). Let’s Encrypt is een officiële Certificate Authority (CA).

Door de certificaten gratis aan te bieden wil ISRG het gebruik van TLS laagdrempeliger maken. Om het gebruik verder te stimuleren wordt gebruik gemaakt van de Automated Certificate Management Environment (ACME), waarmee certificaten automatisch geïnstalleerd, geconfigureerd en vernieuwd kunnen worden zonder tussenkomst van een beheerder.

Lees ook
'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

De eerste versie van het gsm-protocol, A5/1, is voorzien van een zwakkere encryptie dan oorspronkelijk de bedoeling was. De Britse geheime dienst GCHQ zou alle betrokken providers hiervoor flink onder druk hebben gezet. Dit stelt Peter van der Arend, die voor het Nederlandse PTT meewerkte aan het ontwerp van het protocol, in een interview met de1