Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

cryptshare

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshareexpert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling van Cryptshare.

Criminelen misbruiken op grote schaal vertrouwde communicatiemiddelen zoals e-mail om bedrijven op te lichten. Deze situatie is verder verergerd door de coronapandemie en het advies om thuis te werken. Daardoor zijn organisaties nog afhankelijker van digitale communicatie. Het is daarom belangrijker dan ooit dat bedrijven veilig online informatie kunnen uitwisselen. Hiervoor moeten zij zekerheid hebben over de identiteit van medewerkers, klanten, leveranciers en ketenpartners.
 

Versleuteling en identificatie

 
Met de samenwerking willen Signicat en Cryptshare hier verandering in brengen. Inmiddels zijn de bedrijven gestart met de ontwikkeling van een gezamenlijke oplossing. Daarin worden verschillende facetten meegenomen. Denk hierbij aan veiligheid, vertrouwelijkheid en traceerbaarheid, maar ook compliance met wet- en regelgeving zoals de Europese verordening eIDAS. Optimaal gebruiksgemak voor de eindgebruiker is eveneens een belangrijk uitgangspunt. Signicat en Cryptshare zien diverse toepassingen, zowel in de B2C- als de B2B-markt.
 
“Het vaststellen van digitale identiteiten is een cruciaal onderdeel van veilige digitale communicatie”, zegt Thijs Vink, General Manager van Signicat Benelux en Duitsland. “Deze samenwerking met Cryptshare, een autoriteit op het gebied van veilige gegevensuitwisseling, is dan ook een logische stap voor Signicat. Onze technologieën zijn complementair en onze klanten staan uiteindelijk voor dezelfde uitdagingen rondom informatiebeveiliging. We kijken ernaar uit om samen met Cryptshare nieuw marktpotentieel te benutten.”
 
De beveiliging van e-mail is door deze samenwerking niet langer afhankelijk van waarvandaan de e-mail beveiligd wordt verstuurd. Met de koppeling van Signicat en Cryptshare is het mogelijk om de authenticatie te baseren op een elektronische identiteit (eID) zoals DigiD, iDIN of eHerkenning in Nederland en andere eID’s in het buitenland. Hiermee wordt de eenvoud van zowel het versturen als het ontvangen van een beveiligde e-mail sterk verbeterd”, aldus Lucien Barink, General Manager Benelux van Cryptshare.
 
De gezamenlijke oplossing van Signicat en Cryptshare is naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 beschikbaar.
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1