Gratis handleiding helpt gebruikers anoniem te surfen via het Tor-netwerk

Het Tor-netwerk is een anonimiseringsnetwerk waarmee gebruikers anoniem op internet kunnen surfen. Het gebruik van het Tor-netwerk is echter geen garantie dat de identiteit van de gebruikers daadwerkelijk geheim blijft. De gebruiker moet zijn manier van surfen ook aanpassen en goed opletten waar gegevens worden achtergelaten of wordt ingelogd.

Anoniem willen surfen is vandaag de dag een hot item. De vele onthullingen over de spionagepraktijken van de NSA bewijzen dat privacy op internet nauwelijks bestaat. Bedrijven die gevoelige onderwerpen anoniem willen bespreken zullen dan ook extra maatregelen moeten nemen om hun anonimiteit te garanderen. Het Tor-netwerk is in dit geval een interessante optie.

Het Tor-netwerk is relatief eenvoudig te gebruiken. Zo kunnen gebruikers de Tor Browser Bundle downloaden. Dit pakket installeert de webbrowser Mozilla Firefox en voorziet deze automatisch van de Tor-plugin. Gebruikers hoeven de plugin alleen nog in te schakelen om anoniem het internet op te gaan. Het is echter mogelijk allerlei instellingen aan Tor te veranderen, die een flinke impact kunnen hebben op de veiligheid van gebruikers. Net-Security heeft een handleiding opgesteld die gebruikers helpt bij alle stappen die noodzakelijk zijn om anoniem te surfen. De handleiding gaat in op de installatie, de configuratie en het uiteindelijke gebruik van Tor.

Meer over
Lees ook
Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Gisteren werd het officieel: in de toekomst hebben particulieren en bedrijven in Nederland het wettelijke recht om zelf te bepalen welke apparatuur zij gebruiken voor hun internettoegang. Aan de publicatie van de nieuwe beleidsregel "Handhaving Besluit Eindapparaten" ging jarenlang getouwtrek vooraf over het zogenaamde netwerkaansluitpunt.

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

De Nederlandse SaaS softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn vandaag gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese SaaS leverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM).

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Data mapping is een essentieel onderdeel van elk privacy programma. Begrijpen hoe gegevens door de organisatie stromen is dan ook een eerste vereiste om de gegevens te kunnen beveiligen en risico’s te analyseren.