Gratis handleiding helpt gebruikers anoniem te surfen via het Tor-netwerk

Het Tor-netwerk is een anonimiseringsnetwerk waarmee gebruikers anoniem op internet kunnen surfen. Het gebruik van het Tor-netwerk is echter geen garantie dat de identiteit van de gebruikers daadwerkelijk geheim blijft. De gebruiker moet zijn manier van surfen ook aanpassen en goed opletten waar gegevens worden achtergelaten of wordt ingelogd.

Anoniem willen surfen is vandaag de dag een hot item. De vele onthullingen over de spionagepraktijken van de NSA bewijzen dat privacy op internet nauwelijks bestaat. Bedrijven die gevoelige onderwerpen anoniem willen bespreken zullen dan ook extra maatregelen moeten nemen om hun anonimiteit te garanderen. Het Tor-netwerk is in dit geval een interessante optie.

Het Tor-netwerk is relatief eenvoudig te gebruiken. Zo kunnen gebruikers de Tor Browser Bundle downloaden. Dit pakket installeert de webbrowser Mozilla Firefox en voorziet deze automatisch van de Tor-plugin. Gebruikers hoeven de plugin alleen nog in te schakelen om anoniem het internet op te gaan. Het is echter mogelijk allerlei instellingen aan Tor te veranderen, die een flinke impact kunnen hebben op de veiligheid van gebruikers. Net-Security heeft een handleiding opgesteld die gebruikers helpt bij alle stappen die noodzakelijk zijn om anoniem te surfen. De handleiding gaat in op de installatie, de configuratie en het uiteindelijke gebruik van Tor.

Meer over
Lees ook
ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.