Google neemt mobiele beveiliger Divide over

divide-logo

Google neemt Divide over. Divide is een bedrijf dat beveiligingsoplossingen ontwikkeld voor zakelijke gebruikers. Het is niet duidelijk hoeveel Google voor het beveiligingsbedrijf betaald.

Divide levert een gelijknamige app die een Android-apparaat voorziet van twee gescheiden werkruimtes: één privé ruimte en één werk-gerelateerde ruimte. Alle data en content wordt gescheiden opgeslagen, waardoor werk en privé nooit door elkaar kan gaan lopen. Dit maakt het beveiligen van mobiele apparaten op de werkvloer een stuk eenvoudiger.

Integratie in Android-divisie

Divide wordt geïntegreerde in de Android-divisie van Google. De technologie van het bedrijf wordt vermoedelijk ingezet om de beveiliging van het mobiele besturingssysteem Android te verbeteren.

Samsung levert al langer een met Divide vergelijkbare beveiligingsoplossing onder de naam KNOX. KNOX brengt alle werk-gerelateerde content onder in een aparte content en scheidt op deze wijze alle werkcontent van privé content.

 
Lees ook
Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Nederlanders onvoldoende op de hoogte van veiligheidsrisico’s QR-codes

Nederlanders onvoldoende op de hoogte van veiligheidsrisico’s QR-codes

QR-codes winnen aan populariteit in Nederland, maar gebruikers zijn nog onvoldoende op de hoogte van de veiligheidsrisico’s. 63% van de Nederlanders geeft aan dat QR-codes het leven eenvoudiger maken in een ‘contactloze’ wereld. Tegelijkertijd zegt 55% van de Nederlanders het verschil tussen een legitieme en kwaadaardige QR-code niet te kunnen zie1