Google helpt Gmail-gebruikers e-mailverkeer beter te beveiligen

google-end-to-end-tool

Google gaat Gmail-gebruikers de mogelijkheid geven e-mails te voorzien van end-to-end encryptie. Het bedrijf brengt een tool uit die deze vorm van versleuteling een stuk eenvoudiger en daarmee toegankelijker maakt.

De encryptietool wordt op korte termijn door Google beschikbaar gesteld als een extensie voor de webbrowser Chrome. De tool heet 'End-to-End'. Gmail versleutelt standaard het e-mailverkeer van Gmail met behulp van Transport Layer Security (TLS). Dit protocol versleutelt zowel de inkomende als uitgaande e-mailberichten.

Veel onversleuteld mailverkeer

Niet iedere e-mailprovider neemt echter deze maatregel. Long stelt dat 40 tot 50 procent van alle e-mails die tussen Gmail en andere e-mailproviders worden verzonden niet versleuteld zijn. Brandon Long van het Gmail Delivery Team bij Google benadrukt in een blogpost dat encryptie alleen werkt als zowel de verzendende als ontvangende partij versleuteling ondersteunt.

End-to-End helpt dit probleem te overbruggen door zowel de verzendende als ontvangende partij een eenvoudige manier te bieden om berichten te versleutelen of juist ontsleutelen. Google heeft de broncode van End-to-End vrijgegeven zodat ontwikkelaars kunnen helpen fouten in de tool op te sporen.

Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder, Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie gaat voor veilig e-mailen gebruikmaken van Fenestrae Bastion 365. Met de oplossing kunnen de medewerkers van praktijk Snijder vertrouwelijke persoonsgegevens en medische informatie veilig mailen naar zorgprofessionals en patiënten middels Microsoft Office 365. Bastion 365 is de oplossing die ervoo1

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling1