Google beloont websites met encryptie met hogere positie in zoekresultaten

encryptie

Google wil websites die gebruik maken van encryptie hoger in de zoekresultaten van Google Search plaatsen. Op deze manier beloont Google websitebouwers die beveiliging voldoende aandacht geven en hoopt het bedrijf een veiliger internet te stimuleren.

Dit meldt althans de Wall Street Journal. Matt Cutts, hoofd van Google's anti-spamafdeling, zou dit op een recente conferentie tussen neus en lippen door hebben gemeld. Een anonieme bron bevestigt het verhaal tegenover de Amerikaanse krant en stelt daarnaast dat Cutts ook in persoonlijke gesprekken over de plannen heeft verteld.

Best practices stimuleren

Google gebruikt het algoritme dat wordt gebruikt om zoekresultaten te ordenen al langer om het gebruik best practices op internet te stimuleren. Zo plaatst de zoekmachine websites die snel reageren standaard boven langzamere websites. Websites met malafide content ontvangen strafpunten en verschijnen dus automatisch niet in de eerste zoekresultaten.

De plannen om websites die encryptie gebruiken te belonen zouden zich overigens nog in een zeer vroeg stadium bevinden. Het lijkt er dus op dat we nog even geduld zullen moeten hebben voordat Google ons alleen nog goed beveiligde websites voorschotelt.

Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder, Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie gaat voor veilig e-mailen gebruikmaken van Fenestrae Bastion 365. Met de oplossing kunnen de medewerkers van praktijk Snijder vertrouwelijke persoonsgegevens en medische informatie veilig mailen naar zorgprofessionals en patiënten middels Microsoft Office 365. Bastion 365 is de oplossing die ervoo1

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling1