Geen compensatie voor door DDoS-aanval getroffen Ziggo-klanten

hacker

Ziggo gaat klanten die getroffen zijn door de DDoS-aanvallen van vorige week niet compenseren. De internetprovider noemt het compenseren van klanten na een cyberaanval ‘niet op zijn plaats’.

“Wij vinden het uiterst vervelend dat onze klanten vorige week last hebben gehad van de DDoS-aanvallen. Met deze aanval wilden criminelen ervoor zorgen dat onze klanten geen gebruik konden maken van het internet”, meldt Ziggo in een persverklaring. “Alhoewel wij zeer goed begrijpen dat de impact voor onze klanten hoog is geweest is een financiële vergoeding op basis van chantagepraktijken niet op zijn plaats.”

Nieuwe aanvallen voorkomen

Het bedrijf benadrukt de afgelopen dagen veel tijd en energie te hebben besteed om het succes van nieuwe aanvallen te voorkomen. Zo heeft het bedrijf twee miljoen modems van klanten voorzien van nieuwe instellingen en binnen het netwerk maatregelen genomen.

Ziggo werd dinsdag 18 en woensdag 19 augustus getroffen door een DDoS-aanval. De aanvallers richtten hierbij hun peilen op de Domain Name System (DNS)-servers van het bedrijf, die zorgen dat een URL wordt vertaald naar het juiste IP-adres. Veel klanten konden hierdoor geen gebruik maken van internet. Vooral klanten uit het oude klantenbestand van Ziggo, voor de fusie met UPC, werden getroffen door de aanval.

Chantage

Met de cyberaanval probeerden de aanvallers Ziggo te chanteren. Via video’s werden eisen gesteld aan de provider. Ziggo zou niet op de eisen zijn ingegaan.

Lees ook
Bestrijders cybercriminaliteit presenteren eerste veiligheidsjaarverslag

Bestrijders cybercriminaliteit presenteren eerste veiligheidsjaarverslag

KPN, het NCSC (Nationale Cyber Security Centrum), Team High Tech Crime Unit van de politie en TNO hebben gezamenlijk het rapport  'Cyber Security Perspectives 2013' uitgebracht.  De vier organisaties die een belangrijke rol spelen bij de bestrijding van cybercriminaliteit schetsen hierin een beeld over de digitale veiligheid in Nederland. Deze wee1

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Sommige kwetsbaarheden worden zo weinig misbruikt dat eigenlijk niemand er aandacht aan besteed. Een voorbeeld hiervan is NTP-servers. Cybercriminelen hebben onverwachts een flinke hoeveelheid aanvallen op netwerktijdprotocol (NTP)-servers uitgevoerd, waardoor zij allerlei servers van grote bedrijven konden neerhalen. Symantec meldt een plotselin1

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1