Fors minder fraude met internetbankieren

euros

De hoeveelheid fraude met internetbankieren is afgelopen jaar flink afgenomen. Desondanks zorgde de fraude in 2013 nog altijd voor de schadepost van maar liefst bijna 10 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

De NVB maakt bekend dat er in de eerste zes maanden van 2013 voor 4,2 miljoen euro is gefraudeerd met internetbankieren. Cybercriminelen wisten in de tweede helft van 2013 5,4 miljoen euro buit te maken met frauduleuze praktijken. De totale schadepost komt hiermee uit op 9,6 miljoen euro.

De schade is aanzienlijk lager dan in 2012, toen voor 34,8 miljoen euro werd gefraudeerd met internetbankieren. Banken zijn volgens de NVB steeds beter in staat pogingen tot fraude te herkennen en maatregelen te nemen. Het aantal geslaagde fraudepogingen zou hierdoor fors zijn teruggelopen. Ook het bewustzijn van klanten over fraude met internetbankieren heeft geholpen het aantal succesvolle fraudepogingen flink terug te dringen.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1